Sizi Arayalım sizi arayalım

Kurumsal Web Sitelerinde Neler Yer Almalıdır?

Mail kampanyaları oluştururken nelere dikkat edilmelidir?

Bu yazımızda kurumsal web sitelerinde sıkça yer alan ve oldukça faydalı olan bölümleri sıralamak istiyoruz. Bu bölümlerden uygun olanlara sitenizde yer vermeniz müşterileriniz ve potansiyel müşterinizle doğru bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

İletişim Formu:

İletişim formları ziyaretçilerin marka ile web sitesi üzerinden iletişime geçmesine imkân veren fonksiyonel araçlardır. Bu formların sürekli olarak takibi ve çalışma performansları incelenmelidir. İletişim formunun düzgün çalışmaması durumunda ziyaretçide güven sorunları ortaya çıkmaktadır. Kurumsal web sitelerinde mutlaka olması gereken bir iletişim aracıdır.

İletişim Bilgileri:

Kurumsal bir sitenin tüm iletişim bilgilerini yayınlaması şeffaf bakış açısını ve ulaşılabilirliğini arttırmaktadır. Bu sayede kişilerin firmaya güven duyması ve iletişim kurması kolaylaşır.

Firma Bilgileri:

Firmaya ait detaylı bilgiler, firmanın boyutu ve statüsünü belirtmesi büyük önem arz etmektedir. Örneğin LTD veya A.Ş olan bir işletmenin şahıs firmalarından daha fazla güven verdiği bir gerçektir.

Hakkımızda Metni:

Kurumsal web sitelerinde olması gereken bir diğer sayfa ise hakkımızda metnidir. Bu metin firmanın tarihçesini, verdiği hizmet dalını, misyon, vizyon ve amaçlarını ziyaretçiye aktaracağı sayfadır. Hakkımızda metni ne kadar gerçekçi olur ise o kadar güven vermektedir.

Canlı Destek:

Site içerisinde gezinen ziyaretçiler, tıpkı mağazalardaki gibi bir müşteri temsilcisine ihtiyaç duymaktadır. Siteyi gezerken, markanın sunduğu ürün ya da hizmetleri incelerken, aklına gelen tüm soruları sorabileceği bir müşteri temsilcisinin olması, iletişimi ciddi şekilde güçlendirmekte ve dönüşüm ihtimalini yüksek oranda arttırmaktadır.

Galeri:

Sunulan hizmet ve ürünler verilen bilgilerin görsel kullanımıyla desteklemesi ziyaretçinin kafasında somutlaşmasını sağlamaktadır. Örneğin bir online satış sayfasında görselleri olmayan bir ürünün satılması imkansız denebilir. Bu yüzden web sitesinde farklı açılardan çekilmiş kaliteli ve tanıtıcı görsellerin kullanılması çok önemlidir.

Hizmet Tanıtım Sayfaları:

Birçok kurumsal sitenin yaptığı hatalardan biri verdiği yeterince doğru bir şekilde anlatamamasıdır. Her bir hizmetin detaylı bir şekilde anlatılması mümkün ise videolar / görseller ile zenginleştirilmesi sağlanmalıdır. Metinler ise hizmeti tam olarak anlatacak kadar kapsamlı aynı zamanda kullanıcıyı gereksiz detaylarla ya da tekrarlarla yormayacak şekilde olmalıdır.

Çözüm Ortakları:

Kurumsal web sitelerinde yer alan çözüm ortakları kısmı ziyaretçiler açısından, kurumun hangi markalar ile çalışarak bu hizmeti / ürünü sunduğunu göstermektedir. Bu markaların kaliteli olması ziyaretçide güven algısını da arttıracaktır.

Ücretsiz Destek Hattı:

Firmaların 0850 ile başlayan ücretsiz destek hatlarının olması ve bu telefon numarasının web sitesinin görünür bir alanında yer alması, site ziyaretçilerini telefonla aramaya teşvik edecektir.

Ücretsiz Web Sihirbazları:

Bir kurumsal internet siteniz var ve rakiplerinizden farklı bir atılım yapmak istiyorsanız mutlaka ücretsiz web sihirbazları oluşturarak ziyaretçilerinizin kullanımına sunun. Örneğin bir oto gaz sisteminin ziyaretçiye aracının bu ürünü aldığında ne kadar kar edeceğini sunan veya km başına ne kadar yakıt harcayacağını gösteren araç mükemmel bir web sihirbazı olabilir. Sektörünüz ne olursa olsun paylaşılan her ücretsiz hizmet büyümenize büyük bir katkı sağlayacaktır.

Kurumsal Mail Adresleri:

Mail adreslerinin @gmail, @hotmail, @outlook gibi uzantılara sahip olması kurumsallıktan oldukça uzak bir intiba bırakacaktır. Bunun için mutlaka domaininize ait mail adreslerini kullanmalısınız.

26.7.2016

Yorum Yap