Sizi Arayalım sizi arayalım

Kurumsal SEO yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurumsal SEO yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Kurumsal SEO'nun Önemi

Günümüzde tüketicilerin büyük bir çoğunluğu bir ürün veya hizmet almadan önce arama motorlarına ilgili kelimeleri girerek arama yapıyor ve üst sıralarda yer alan siteleri kendi ihtiyaçlarına daha uygun görerek bu siteleri kullanıyor. Araştırmalar gösteriyor ki eğer bir site bu aramalarda üst sıralarda değilse tüketicilerin internet yoluyla siteyi bulma ihtimali oldukça düşüyor.

Kurumsal SEO Nedir?

Peki, neden bazı siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda listeleniyor? Burada devreye "Search Engine Optimization" yani SEO devreye giriyor. Türkçe anlamı "Arama Motoru Optimizasyonu" olan SEO, sitenizle ilgili kelimeler aratıldığında, arama motorlarının siteyi bu kelimelerle en ilişkili siteler arasında görmesini sağlayan yöntemler bütünü olarak tanımlanabilir. Ancak, sitenin sadece arama motorlarında üst sıraya çıkması yeterli olmayacaktır. Aynı zamanda arama sonucunda çıkan farklı kaynakların da siteyi işaret etmesi gibi yöntemlerle tercih edilirliğin arttırılması gerekmektedir. Kurumsal SEO uzmanı tarafından bu çalışmaların devamlılığının sağlanması kurumsal SEO çalışmalarının temel özellikleri arasındadır.

Profesyonel SEO çalışmalarının, kişilerin kendileri uyguladıkları SEO çalışmalarından veya kişi bazlı SEO çalışmalarından büyük bir farkı vardır. Kurumsal SEO, kurum itibarı göz önünde bulundurularak, daha ciddi, daha doğal ve titizlikle derinlemesine bir çalışmayı gerektirir. Kurumsal SEO aynı zamanda şirketinize özel SEO uygulaması demektir. Belli bir strateji belirleyip bunu bütün siteleri uygulamak beklenen başarı oranını getirmeyeceği için kurumsal SEO uzmanı tarafından her site için ayrı bir araştırma ve strateji belirme süreci geçirilmesi gerekmektedir. Şirketlerin ihtiyaçlarına, kısa ve uzun vadedeki hedeflerine göre değişkenlik gösteren tamamen o kuruma özgü olan SEO çalışmalarına kurumsal SEO diyebiliriz.

Profesyonel SEO hizmetleri nelerdir?

Profesyonel SEO firmalarıyla çalıştığınızda, SEO uygulaması sitenizle veya ürününüzle ilişkili anahtar kelimelerin belirlenmesiyle başlar. Kurumsal SEO uzmanları bu kelimeleri arama sıklığı gibi kriterlerle, sitenizle ilişkili olacak şekilde belirler. Doğru kelime seçimi yapılmazsa SEO çalışmasından istenilen verimlilik alınamayabilir. Bu yüzden profesyonel SEO uzmanlarıyla çalışılması tavsiye edilir.

Kurumsal SEO uzmanı aynı zamanda sitenin ve rakip sitelerin SEO analizlerini gerçekleştirerek size kısa ve uzun vadeli hedefler sunar. Rakiplerin önüne geçilmesi hedefinin yanında, zaman içerisinde benzer SEO çalışmaları yürüten şirketlerin gerisinde kalmamak amaçlanır.

Kurumsal SEO uzmanları arama motorlarının sonuç listelemede baktığı tüm içeriklere sahip olmanız sağlanmaya çalışırlar. Kelimeleriniz; metin içinde, başlıklarda, etiketlerde, sayfanın web adresinde, içerik içindeki iç ve dış kaynaklı bağlantılarda ve sitenizin kaynak (HTML) kodunda aranacağı için bu bölümlerde kelimelerin kullanılmasına özen gösterilir. Bu yolla arama motorları sitenizin ya da ürününüzün aranan kelimelerle alakalı olduğu yargısına varacak ve siteniz üst sıralarda listelenecektir.

Kurumsal SEO çalışmalarında yalnızca siteniz üzerinde yapacağınız çalışmalar yeterli başarıyı elde etmeyi sağlamayacaktır. Sosyal medya optimizasyonu, sitedeki dış kaynaklı bağlantıların kalitesi ve sayısı da büyük bir öneme sahiptir.

Kurumsal SEO yaptırırken dikkat edilmesi gereken püf noktaları nelerdir?

Kurumsal SEO firmalarının en çok dikkat ettiği özelliklerden biri de sitedeki içeriklerin özgün (organik) olmasıdır. Bu yolla kurumsal SEO uzmanları, arama motorlarının içeriğinizi tüketiciyi rahatsız eden spam içeriklerden ayırmasını hedefler.

Kurumsal SEO gerçekleştirilirken site içinde uygulana profesyonel SEO çalışmalarının yanı sıra site dışı SEO çalışmalarının da önemli olduğu unutulmamalıdır. Site dışı SEO yaparken illegal veya spam diye tabir edebileceğimiz, otomatik yöntemler mevcuttur ancak arama motorları algoritmaları artık bu yöntemleri ayırt edebilmektedir. Bu yöntemlere başvurmadan manuel çalışmalar gerçekleştiren kurumsal SEO firmalarını terci etmek şirket itibarı ve SEO başarısı açısından büyük önem arz eder.

Kurumsal SEO yaptırırken dikkat edilmesi gereken belki de en önemli unsur doğallık unsurudur. Kurumsal SEO sadece anahtar kelimelerin metin içine, başlıklara, site kodlarına yazılması ve varyasyonlarının etiketlere doldurulması demek değildir. Bu şekilde doğal olmayan içerikler arama motorları tarafından spam olarak algılanarak, üst sıralamalarda yer verilmeyecektir. Bu filtreden kurtulup üst sıralarda yer alsalar bile tüketiciler bu doğal olmayan durumu fark ederek bu sitenin kendilerine yararlı olamadığını düşünerek sitenizi tercih etmeyeceklerdir.

Şirketiniz veya ürününüz için SEO çalışması yaparken alanında uzman profesyonel SEO uzmanlarıyla çalışarak ve profesyonel seo şirketleriyle iletişim halinde olarak kelime yığını haline gelmiş sitelerden veya sıralamalarda rakiplerin gerisinde kalmaktan kurtulabilirsiniz.

6.10.2015

Yorum Yap